Zouden we alles moeten opsommen wat we ooit hebben aangepakt, dan zijn we wel even bezig. Ooit begonnen als kleine houthandel, inmiddels expert op het gebied van asfaltering, natuursteenbestrating en binnenstedelijke infrastructuur. We hebben bepaald niet stilgezeten de afgelopen eeuw. Een korte reis door de tijd.

Naamgever Dirk van der Steen richt het bedrijf op in 1911. In Nieuwerbrug aan de Rijn begint hij een houthandel, met een eigen insteekhaven voor boomstammen. Gaandeweg wordt die bedrijfstak afgebouwd en richt D. van der Steen zich op asfaltering.

Na de oorlog, met aan het roer de tweede generatie Van der Steen, Cor en Theo, nemen de werkzaamheden een hoge vlucht. De broers blijven samenwerken tot in de jaren zeventig. Daarna gaan ze hun eigen weg. Cor blijft aan het hoofd van D. van der Steen in Utrecht, Theo richt in Driebruggen freesbedrijf Th. van der Steen op.

De derde generatie Van der Steen, Harold, loodst het bedrijf door de jaren tachtig. De zaken gaan goed: vanaf 1964 onderhoudt Van der Steen onafgebroken de A12. Pas in 2001, wanneer Rijkswaterstaat de dienstkringen anders indeelt, komt daar verandering in en moet het bedrijf flink inkrimpen.

In de jaren negentig voegt Wessel de Vos zich bij het bedrijf. Al snel koopt hij aandelen en wanneer Harold van der Steen in het nieuwe millennium (2007 om precies te zijn) afscheid neemt, koopt De Vos het hele bedrijf. Met steeds meer eigen materieel en uiteindelijk ook de bouw van een groene asfaltcentrale op industrieterrein Lage Weide ontwikkelt D. van der Steen zich tot een allround hoofdaannemer die grote projecten geheel in eigen beheer uitvoert.  Geen wonder dat het bedrijf uit zijn jasje groeit.

In 2018 worden personeel én machinepark samen ondergebracht in een splinternieuw kantoor op de Floridadreef in Utrecht – twee jaar nadat de asfaltonderhoudsapp van het bedrijf als eerbetoon de naam heeft gekregen van de oprichter: DIRK.