In Nieuws

Met de golfkar naar de bouwplaats

Een bijzonder gezicht. Er rijden golfkarren met bouwvakkers rond in het Stationsgebied van Utrecht CS. En dat is niet alleen leuk om te zien, maar ook minder belastend voor het milieu en de omgeving.

De werknemers van D. van der Steen parkeren sinds kort hun auto bij het depot aan de Catharijnesingel, stappen vervolgens over in een van vier elektrische golfkarren en rijden zo naar een van de bouwprojecten waar de aannemer aan meewerkt.

Minder belastend voor het milieu

Dat scheelt veel overlast, legt projectco√∂rdinator Johan Al uit. ‘Op bouwterreinen is niet altijd genoeg parkeerplaats voor de werkbussen. Dus werden ze wel eens geparkeerd in voetgangersgebieden en dat gaf natuurlijk overlast. Met de golfkarren is dat probleem voorbij, bovendien is er op deze wat minder belasting voor het milieu, want ze zijn elektrisch’.

Omdat er in de golfkarren geen plek is voor groot gereedschap, heeft de aannemer afsluitbare containers op de werkterreinen geplaatst. Klein gereedschap kan nog wel mee, in het bakje achterop. In de vier karren is meestal plaats genoeg om alle werknemers mee te vervoeren.

golfkarren bouwvakkers stationsgebied utrecht
eerste paal floridadreef utrecht